Työntekijämme

303618_389660801071534_1971253765_n

Katriina Snellman

Olen koulutukseltani lääkäri ja VET-psykoterapeutti. Psykoterapiakoulutukseni on trauma- ja kriisipainotteinen perhepsykoterapia, minkä lisäksi minulla on EMDR-koulutus. EMDR on silmänliikkeisiin perustuva hoitomuoto, jolla hoidetaan traumatisoituneita potilaita. Minulla on vuosien työhistoria oikeuspsykiatrialta, nuorisopsykiatrialta sekä perheneuvolasta ja Pro-tukipisteestä.

Nuorisopsykiatrian työkokemukseni on kertynyt sekä erikoissairanhoidosta (HUS) että ns. matalan kynnyksen hoitopaikoista. Työhöni on kuulunut nuorten, vanhempien sekä perheiden tapaamisia, lastensuojelulaitoksille annettavaa konsultaatiota sekä yhteistyötä koulun, lastensuojelun ja muiden verkostojen kanssa.  Nuorten lisäksi olen työskennellyt traumatisoituneiden ja seksuaalista väkivaltaa kokeneiden aikuisten kanssa.

Olen naimisissa ja minulla on kolme lasta. Lapseni ovat 14-, 15- ja 23-vuotiaita. Esikoiseni kasvoi haastavasti, ja näin ollen tiedän, miltä vanhemmista tuntuu oman nuoren oireillessa. Mitä olen tehnyt väärin, miten voin tukea lastani ja mistä saan apua, ovat kaikki minulle tuttuja kysymyksiä. Voin auttaa Sinua selvittelemään omaa tai nuoresi tilannetta, auttaa etsimään ratkaisuja ja tarvittaessa tehdä nuorisopsykiatrista arviota nuoresi hoidontarpeesta. Joskus asiat selkenevät muutamalla käynnillä, toisinaan tarvitaan pidempää hoitoa, KELA-korvattavaa psykoterapiaa ja/tai lääkitystä. Koska tunnen nuorten hoitoverkoston hyvin,  pystyn myös tarvittaessa ohjaamaan Sinut tai nuoresi erikoissairaanhoitoon.